Ads (728x90)

Γιατί εσείς δεν μπορείτε. Γιατί εσείς δεν καταλαβαίνετε.
Γιατί δεν έχετε αγώνες στην πλάτη.
Γιατί ο παπανδρεϊκός σοσιαλισμός εχει βάσεις γερές.
Γιατί πρέπει να ακούσετε αυτό:

ΓΙΑΤΙ θα σας δώσουμε ΕΝΑ kakalon και βλέπουμε μέχρι να σας χρειαστούμε παλι
Γιατί πρέπει να χύσεις ποτάμια ιδρώτα στους αγώνες και την δουλειά.
Γιατί δεν πρέπει να έχεις κάνει ούτε ένα μεροκάματο στη ζωή σου.
Γιατί εμείς έχουμε την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΩΝ
Επαγγελματική Δράση:
2004-2009: Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ,
* Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας και Νεολαίας (2007-2009)
* Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για αγροτικά θέματα (2004-2007).
* Μέλος επίσης των Επιτροπών:
o Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου
o Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων
o Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων
o Πολιτισμού, Παιδείας και Νεολαίας
o Προσωρινής Επιτροπής για τις Δημοσιονομικές Προοπτικές 2007-2013
o Προσωρινής Επιτροπής Κλιματικών Αλλαγών
o Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Κροατίας
o Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας
1997-2004: Σύμβουλος στον ιδιωτικό και συνεταιριστικό τομέα σε θέματα γεωργίας, τροφίμων και ανάπτυξης της υπαίθρου (ΧΙ ΧΑ ΧΙ ΧΑ)
1994-1996: Γενική Γραμματέας Υπουργείου Γεωργίας σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων
1989-1993: Μέλος του Γραφείου της Επιτρόπου Βάσως Παπανδρέου σε Θέματα Αγροτικής Πολιτικής, Προστασίας Καταναλωτών και Πολιτισμού
1984-1988: Συνεργάτης της Ελληνικής Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε θέματα γεωργίας
Πολιτική Δράση:
2004-2009: Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
1998-2003: Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών ΙΣΤΑΜΕ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
1997-2004: Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, των Τομέων Οργανωτικού και Ισότητας των Γυναικών, της Ομάδας Κυβερνητικού Προγράμματος 1977-1982: Mέλος του προεδρείου του Οικονομικού Τμήματος, Νομική Σχολή Παν/μίου Αθηνών και της Σπουδάζουσας

ΒΡΗΚΑ ΛΕΦΤΑΑΑΑ
ΠΑΡΤΕ ΡΕ ΛΥΓΟΥΡΙΑΑΑ κι αν τα δείτε γράψτε μου.

ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΟΣΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, εξειδικεύονται ως εξής:
Τακτοποίηση πληρωμών Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», καταβολή Εξισωτικών Αποζημιώσεων 2007 και 2008, ενίσχυση των Καπνοκαλλιεργητών και μέτρα στήριξης για το ελαιόλαδο, το σκληρό σιτάρι, τα κτηνοτροφικά προϊόντα και τις μειονεκτικές περιοχές.
Αναλυτικά:
Με απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντός του μηνός Φεβρουαρίου τακτοποιείται μια σειρά χρόνιων εκκρεμοτήτων ενώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαπραγμάτευση για την πρόσθετη στήριξη των παραγωγών ελαιολάδου και σκληρού σιταριού καθώς και των κτηνοτροφικών προϊόντων και των μειονεκτικών περιοχών. Πιο συγκεκριμένα:
Α) Πληρωμές που αφορούν το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής
Σχέδια βελτίωσης
495 δικαιούχους φυτικής παραγωγής που εντάχθηκαν την περίοδο 2003-2005
550 δικαιούχους ζωικής παραγωγής (κτηνοτρόφους) που εντάχθηκαν την περίοδο 2003-2005
οι οποίοι αποτελούν ανειλημμένες υποχρεώσεις που εκκρεμούσαν από το Γ’ ΚΠΣ 4 χρόνια, ύψους 50εκ €.
Νέοι Αγρότες
863 δικαιούχους από την προκήρυξη 2005 40 δικαιούχους από την προκήρυξη 2006
οι οποίοι αποτελούν ανειλημμένες υποχρεώσεις που εκκρεμούσαν από το Γ ΚΠΣ 4 χρόνια, ύψους 7,5 εκ € εντός Φεβρουαρίου
Εξισωτική αποζημίωση
Είναι γνωστό ότι στο πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι δαπάνες για την εξισωτική αποζημίωση είχαν μειωθεί από 860 εκ € για την περίοδο 2000-2006 σε 440 εκ € για την περίοδο 2007-2013. Για τον λόγο αυτό είχαν ουσιαστικά σταματήσει οι πληρωμές για 1,5 χρόνια λόγω εξάντλησης των πιστώσεων του προγράμματος.
Μετά την έγκριση της τροποποίησης του προγράμματος τον Δεκέμβριο του 2009 θα γίνουν οι εξής πληρωμές:
Εξισωτική Αποζημίωση 2007 για τους υπόλοιπους 10.000 περίπου δικαιούχους κατά κύριο λόγο κτηνοτρόφους ύψους 16 εκ € (1.600 € ανά δικαιούχο με μέγιστο τις 5.500 €) μέχρι 31.1.2010
Εξισωτική Αποζημίωση 2008 για 60.000 περίπου δικαιούχους που έχουν υποβάλει σωστά δικαιολογητικά κατά κύριο λόγο κτηνοτρόφους ύψους 120εκ € (2.000 € ανά δικαιούχο με μέγιστο τις 5.500 €) μέχρι 12.2.2010
Β) Ενίσχυση των Καπνοκαλλιεργητών
Τον Απρίλιο του 2004 στο πλαίσιο της τροποποίησης της ΚΟΑ Καπνού ελήφθη μια άδικη απόφαση για τους καπνοκαλλιεργητές, με σοβαρές επιπτώσεις στο εισόδημα τους: μειώθηκαν οι άμεσες ενισχύσεις τους από το 2010 κατά 50% σε σχέση με το 2009.Το συνολικό ποσό που έχαναν οι καπνοπαραγωγοί σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, για την τριετία 2010-2012, έχει υπολογισθεί σε 568,3 εκ.€.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξαντλώντας κάθε δυνατή προσπάθεια διασφάλισε τους πόρους και μετά από διαβούλευση με τους εκπροσώπους των καπνοπαραγωγών αποφάσισε να διαθέσει το σύνολο της απώλειας των 568,3εκ. € στους ίδιους τους καπνοπαραγωγούς με προτεραιότητα σ’ αυτούς που συνεχίζουν να παράγουν είτε καπνό είτε διατροφικά προϊόντα.
Τα μέτρα που προγραμματίζονται για τη χορήγηση του ποσού θα αναρτηθούν αύριο, Τετάρτη 20-1-2010 στην ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ (www.minagric.gr)
Γ) Μέτρα για το ελαιόλαδο, το σκληρό σιτάρι, τα κτηνοτροφικά προϊόντα και τις μειονεκτικές περιοχές.Η Πολιτική Ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε ένα ποσό 108 εκατομμυρίων ευρώ/έτος να δοθούν σε κτηνοτρόφους κυρίως στις μειονεκτικές περιοχές αλλά και σε παραγωγούς ελαιόλαδου και σκληρού σιταριού για την τριετία 2010-2012. Από το ποσό αυτό:
28 εκ. € το χρόνο κατανέμονται για την παραγωγή υψηλής ποιότητας σκληρού σιταριού. Το ποσό θα δοθεί σαν πρόσθετη ενίσχυση στους παραγωγούς, πέρα δηλαδή από την ενιαία ενίσχυση που εισπράττουν. Στόχος είναι η ανάκαμψη και η στροφή στην ποιότητα, ώστε οι γεωργοί να μειώνουν αφενός το κόστος τους αλλά και να πετυχαίνουν καλύτερες τιμές στην αγορά.10 εκ .€ το χρόνο θα δοθούν σαν πρόσθετη ενίσχυση για την παραγωγή ποιοτικών, ΠΟΠ και ΠΓΕ ελαιοκομικών προϊόντων και για την προώθηση στην αγορά αυτών των υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων.13,6 εκ. € το χρόνο θα δοθούν σαν πρόσθετες ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους που διατηρούν μοσχίδες για αναπαραγωγή, θηλάζουσες αγελάδες και αγελάδες κρεοπαραγωγής στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Οι ενισχύσεις αυτές είναι 100€ ανά μοσχίδα αναπαραγωγής, ηλικίας 16-24 μηνών και ανά θηλάζουσα αγελάδα και προσαυξάνεται κατά 80€ για τα αντίστοιχα ζώα καθαρών φυλών.26,4 εκ. € το χρόνο θα δοθεί στους κτηνοτρόφους που διατηρούν πάνω από 50 προβατίνες ή αίγες σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Το ύψος της ενίσχυσης είναι 3€ ανά ζώο και προσαυξάνεται κατά 2€ ανά ζώο εφόσον πρόκειται για παραδοσιακές ντόπιες φυλές.
Επιπλέον, σε παραγωγούς ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, κατά κύριο λόγο κτηνοτρόφους, θα διανεμηθούν νέα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης συνολικού ποσού 30 εκ. €. Το μέτρο στοχεύει στην ανακατανομή των επιδοτήσεων ώστε να υποστηριχθούν οι γεωργοκτηνοτρόφοι, που το εισόδημά τους έχει πληγεί περισσότερο το τελευταίο διάστημα.
Σημειώνεται ότι τα ποσά αυτά αντιπροσωπεύουν ένα παρακράτημα μόλις 1,9% της ενιαίας ενίσχυσης αντί 5,3% που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση τον Ιούλιο 2009 και το οποίο μάλιστα επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί και για μέτρα που αντικειμενικά ήταν αδύνατο να εφαρμοσθούν.
Τέλος, ένα πρόσθετο ποσό περί τα 50 εκ. € κατανέμεται στον τομέα του γάλακτος, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» για τον εκσυγχρονισμό και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα, που αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες τα τελευταία χρόνια

Δημοσίευση σχολίου

ΟΧΙΑ είπε... 22.1.10

Αρχίζω να εκνευρίζομαι πραγματικά τις τελευταίες ημέρες σε σημείο εγκεφαλικού.
Κι άμα δεις αυτή την Κατερίνα των Αγρών πες της να πάει να γαμηθεί.

tiktos είπε... 22.1.10

της αφιερώνω "τη σφάκα" κυριολεκτικά

ελιτσα είπε... 23.1.10

Κι από μένα για την Κατερίνα...ιδιο με την Οχιά
Και επί τη ευκαιρία και στην Ξενογιαννακό γιατί την ψάχνω..

ελιτσα είπε... 23.1.10

Ξαναήρθα μην κάνεις λάθος
Τη Μαριλίζα λέω...αυτήν που γελά μ'αγριεμένα μάτια..η ξυνή..

Albus Genius είπε... 25.1.10

Δεν ξέρει από αγρούς αλλά έχει μια ποιότητα αισθητική όπως και να το κάνεις.Την σκέφτεσαι να σκάβει ή να οργώνει τον μπαξέ του σπιτιού της; Αυτή είναι η νέα αισθητική να μην μπορείς να σκεφθείς ότι οι αξιωματούχοι μπορεί να κάνουν τη δουλειά που κάνεις εσύ. ΄Ετσι σε καταλαβαίνουν καλύτερα.

kakalon είπε... 25.1.10

ΟΧΙΑ
Dr συνιστά ψυχραιμία

tiktos
Καλό θα της κανεις

ελιτσα
Δεν θα την βρεις ποτέ

Albus Genius
Καταλαβαίνω σημαίνει σκέφτομαι. Πιστεύεις οτι κάποιος από αυτά τα κομματόσκυλα έχει αυτή την ικανότητα;