Ads (728x90)

Τελικά ...η υπόθεση μαλάκας είναι αποκλειστικά ελληνική.
Δεν έχει αφήσει τίποτε όρθιο και όπως είναι "φυσικό" τον τιμούν και πανηγυρίζουν αι ελληνικαί φυλάδαι.
Διαβάζουμε στα ΝΕΑ
Ο Σταύρος Μαργαρίτης δικαιολογημένα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "φονέας των καγκουρό". Σύμφωνα με δικές του εκτιμήσεις θα πρέπει να έχει σκοτώσει
έως σήμερα πάνω από ένα εκατομμύριο καγκουρό "για καθαρά βιοποριστικούς λόγους"! Ο κυρ-Σταύρος, που γεννήθηκε το 1937 στην Βουνιχώρα Φωκίδος είναι ένας ζωντανός θρύλος στην Αυστραλία, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως "μοναδικός".
Η ζωή του έχει καταγραφεί σε βίντεο, έχει γίνει τραγούδι και έχει γραφτεί και βιβλίο για αυτόν."Έζησα δύσκολα, φτωχά και ταλαίπωρα παιδικά χρόνια λόγω
του πολέμου και του εμφυλίου" μας λέει και συνεχίζει: "Στα 16 μου πήρα την απόφαση να ξενιτευτώ.
Είχα να επιλέξω μεταξύ Αμερικής και Αυστραλίας. Ρώτησα που έχει καγκουρό και όταν μου είπαν 'στην Αυστραλία' έφυγα".
Ο Σταύρος δεν έγραψε όμως ιστορία μόνο για αυτά του τα επιτεύγματα. Έχει και ένα χόμπι να σκαλίζει τα αυγά των αυστραλιανών εμού (είναι το δεύτερο σε μέγεθος πουλί του πλανήτη).
Το βαθυπράσινο αυτό αβγό ύψους 15 εκ. και περιφέρειας 33 εκ. μετατρέπεται από τον κυρ-Σταύρο σε έργο τέχνης με το σκάλισμα γεωμετρικών σχημάτων και παραστάσεων.
Όπως λέει "σκαλίζοντας προοδευτικά το αβγό αποκαλύπτονται 8-10 αποχρώσεις".
Με την τέχνη του αυτή έγινε διάσημος και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις, ακόμα και στην διεθνή έκθεση EXPO 1988 στο Μπρίσμπαν.
Σήμερα στον τόπο του, το Σεντ Τζορτζ του Κουίνσλαντ, λειτουργεί μουσείο με τα δημιουργήματά του που το επισκέπτονται τουρίστες από όλο τον κόσμο.
Με πρωτοβουλία των θαυμαστών του γράφτηκε και το βιβλίο "Stavros- A Unique Man"- Σταύρος- Ένας Μοναδικός άνθρωπος" (συγγραφέας ο Kevin Hallewell).

Δημοσίευση σχολίου

Swell είπε... 23.3.11

Καλά ο Μαργαρίτης. Τον άλλον, τον Τριανταφυλλίδη που τον αποκαλέσανε εθνάρχη, αυτό κι αν είναι πατενταρισμένη ελληνική μαλακία.

kakalon είπε... 24.3.11

Αποκλειστικά συμπαντική πατενταρισμένη μαλακία