Ads (728x90)

Έναν βαρύτατο υπαινιγμό για τους βουλευτές της αντιπολίτευσης επιφύλασσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής γα το πώς μπήκαμε στα Μνημόνια. 
Η κυρία Κωνσταντοπούλου -ούτε λίγο ούτε πολύ- απείλησε τους βουλευτές ότι αν συνεχίσουν να διαμαρτύρονται, θα εξετάσει τι πίνουν στο καφενείο της Βουλής! 
Ήταν λίγο μετά τις 12.00 το βράδυ, όταν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατήγγειλε το προεδρείο ότι δεν κάλεσε τα κόμματα στη συνεδρίαση της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους. Στον «καβγά» μπήκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης και όταν οι διαμαρτυρίες έγιναν έντονες, η κυρία Κωνσταντοπούλου προέβη στο ασυνήθιστο σχόλιο «θα ελέγξω τι διακινεί το καφενείο της Βουλής». Ολόκληρος ο επίμαχος διάλογος 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζ. Κωνσταντοπούλου): Κύριε Λυκούδη, να σας ανοίξω το μικρόφωνο για να ακουστείτε. 
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (ΣΤ' αντιπρόεδρος της Βουλής): Λέω ότι μια ευγενέστατη κυρία, κατά τ' άλλα, από το γραφείο σας με κάλεσε στις 11.00 τη νύχτα την παραμονή της σύγκλισης της επιτροπής, όχι ως εκπρόσωπο του Ποταμιού, αλλά ως αντιπροέδρου της Βουλής για να πάρω μέρος στη σύγκλιση της επιτροπής της δικής σας. Είπα ότι έχω δουλειά και δεν μπορώ να έρθω. Αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που λέτε τώρα. Το Ποτάμι ουδέποτε εκλήθη και η δική μου πρόσκληση ήταν απολύτως σε προσωπική βάση, ως αντιπρόεδρος της Βουλής. (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποτάμι) 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζ. Κωνσταντοπούλου): Ευχαριστώ που επιβεβαιώνετε, κύριε Λυκούδη, ότι εκλήθητε ως αντιπρόεδρος της Βουλής. Και σας θυμίζω ότι αντιπρόεδρος της Βουλής είστε με την ιδιότητά σας, του βουλευτή του Ποταμιού. (Θόρυβος στην αίθουσα) ΒΑΣ. 
ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Αρα, μόνο το ΠΑΣΟΚ δεν καλέσατε. Ομολογήστε επιτέλους! Ομολογήστε! 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζ. Κωνσταντοπούλου): Θα εξετάσω και τι διανέμεται στο κυλικείο αυτές τις ώρες αν συνεχίσετε,

Δημοσίευση σχολίου