Ads (728x90)

«Πόντος ….Αυτή η γη έχει φωνή», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Αφιέρωμα στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου . 
 Μια μεγάλη γιορτή, μια βραδιά αφιέρωμα στην γενοκτονία των Ποντίων, θα λάβει χώρα στις 27 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη. Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τραγουδούν οι: Βασίλης Σκουλάς, Μελίνα Ασλανίδου, Στάθης Νικολαΐδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Δημήτρης Καρασαβίδης, Κώστας Αγέρης, με την συμμετοχή 20μελής ορχήστρας. Αυτή η γη έχει φωνή! 
Τραγούδια αληθινά, τραγούδια παντοτινά. Τραγούδια του σήμερα, που γεννήθηκαν μέσα από μνήμες, διηγήσεις και «διαβάσματα» που ψηλαφίζουν τη μοίρα και τα θέλω του σύγχρονου Έλληνα «παντρεμένα» με τα ανεκτίμητα κλασικά διαμάντια της μουσικής μας ρίζας. Τραγούδια με φρέσκο αγέρα και ήχο, που κουβαλούν μνήμες και θύμησες του χτες. 
Δημιουργίες που μιλούν για μικρές και μεγάλες στιγμές: της χαράς, του κεφιού, του έρωτα, του χωρισμού, της λύτρωσης. 
Δίνουν απάγκιο και ελπίδα στα «δύσκολα», ξορκίζουν το κακό, γλεντάνε τους καημούς και αλαφρώνουν την καρδιά με το βλέμμα να ρίχνει λοξές ματιές σε χρόνους «κεντημένους» όταν το τραγούδι ήταν το «ψωμί» και η «ψυχή» του λαού μας. 
 Πολύτιμα και ανεκτίμητα τα δώρα τους, αληθινά γιατρικά, σμιλεμένα με ατόφιο μεράκι από χαρισματικούς μαστόρους. Κεντημένα με συναίσθημα και εκφραστικότητα, με σεβασμό και νοσταλγία αλλά με «σύγχρονη» διάθεση και ευρηματικό χαρακτήρα, με μελωδίες και φράσεις που ψαχουλεύουν βιώματα και όνειρα, βαθιά ριζωμένα στο dna μας, με ερμηνείες που λειτουργούν ενωτικά και «ιαματικά» στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε. 
Τη μουσική υπογράφει ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος και τους στίχους ο συγγραφέας και ερευνητής Κώστας Μπαλαχούτης. 
 Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος 
Στίχοι: Κώστας Μπαλαχούτης Παράσταση: 
Δευτέρα 27 Απριλίου 2015, ώρα 20:30 
 Τιμές εισιτηρίων: 15€, 25€, 30€, 35€

Δημοσίευση σχολίου