Ads (728x90)

Είναι σύνηθες φαινόμενο Αμερικανοί και όχι μόνο, να αγοράζουν μικρά φίδια, σαύρες, τροπικά ψάρια και όταν αυτά γίνουν τόσο μεγάλα που είναι δύσκολο για τους κατόχους τους να να συντηρήσουν, να τα αφήνουν ελεύθερα στη φύση. 

Τα ζώα αυτά όμως όχι μόνο απειλούν την ισορροπία στο οικοσύστημα που τα φιλοξενεί, αλλά και για τα ζώα και τους ανθρώπους που ζουν σ' αυτό. Πρόσφατα, έγινε γνωστό πως πύθωνες της Βιρμανία και Αφρικανικοί πύθωνες έφαγαν αλεπούδες, κουνέλια, ελάφια, ρακούν, οπόσουμ, αγριόγατες και άλλα άγρια ζώα στο εθνικό πάρκο του Everglades. 

Όμως ένα πλάσμα έρχεται τελευταία να στοιχειώσει την άγρια φύση της Φλόριδα και δεν είναι άλλο από τεράστιες άγριες, σαρκοφάγες σαύρες που έκαναν ξαφνικά την εμφάνισή τους στην περιοχή. 

Πρόκειται για σαύρες που ανήκουν στο ίδιο είδος με τις τρομερούς Δράκους του Κόμοντο και σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πρώτες φονικές σαύρες ελευθερώθηκαν στην περιοχή το 1990. Από τότε έχουν γίνει εκατοντάδες και έχουν σκορπίσει σε διάφορα σημεία της πολιτείας. 

Μάλιστα εμφανίστηκαν ακόμα και στο Palm Beach County. Αγρονόμοι, οπλισμένοι με καραμπίνες έχουν αρχίσει περιπολίες στα κανάλια του Palm Beach, ώστε να εντοπίσουν και να αιχμαλωτίσουν ή να σκοτώσουν τις σαύρες. Μέχρι στιγμής, από το καλοκαίρι, έχουν σκοτώσει 20 σαύρες, σύμφωνα με την Sun Sentinel. 

Οι σαύρες που ζουν στην υποσαχάρια Αφρική, φτάνουν το 1,5 μέτρο ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις έχουν φτάσει ακόμα και τα 2,5 μέτρα. Ξεχωρίζουν από τα κίτρινα σημάδια στην πλάτη τους ενώ πολλές φορές τα σημάδια αυτά είναι πράσινα. Οι σαρκοφάγες σαύρες συνήθως δεν επιτίθενται σε ανθρώπους εκτός και να προκληθούν, ενώ μπορούν να προκαλέσουν με τα κοφτερά τους δόντια τρομακτικά τραύματα στο ανθρώπινο σώμα. 

Ειδικοί περιγράφουν την σαύρα σαν έναν κτήνος που επιτίθεται σε ότι είναι μικρότερο από αυτό. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πύθωνες και δηλητηριώδη ψάρια που ελευθερώθηκαν από την αιχμαλωσία που ζούσαν έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Φλόριδα, αυξάνοντας τον πονοκέφαλο για τους ειδικούς.

Δημοσίευση σχολίου