Ads (728x90)

Τον τελευταίο αρσενικό λευκό ρινόκερο προστατεύει πλέον 24 ώρες το 24ωρο η ένοπλη φρουρά του πάρκου άγριας ζωής της Κένυας προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιβίωσή του από τους λαθροκυνηγούς που τον απειλούν. 
Ο ρινόκερος ονομάζεται Σουδάν και φροντίζεται από δασοφύλακες στο Ol Pejeta Conservancy όπου ζει μαζί με τις δύο θηλυκές συντρόφους του. 
Τα ζώα αποτελούν τους τρεις από τους πέντε τελευταίους επιζώντες του σπάνιου είδους στον πλανήτη. Οι άλλοι δύο λευκοί ρινόκεροι είναι επίσης θηλυκοί και ζουν σε αιχμαλωσία.
Ο Σουδάν είναι εξοπλισμένος με ραδιοπομπούς ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια και να εντοπίζεται η θέση του διαρκώς και τα κέρατά του έχουν αφαιρεθεί για να αποτρέψουν τους λαθροκυνηγούς. 
"Με την αυξανόμενη ζήτηση για κέρατο ρινόκερου και ελεφαντόδοντου, αντιμετωπίζουμε πολλές απόπειρες λαθροθηρίας και ενώ καταφέρνουμε να αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο αριθμό, συχνά κινδυνεύει και η ίδια μας η ζωή" είπε ένας από φύλακες του Σουδάν, σε μια πρόσφατη συνέντευξη που μεταφέρει ο Independent. 
Σύμφωνα με την WWF υπήρχαν πάνω από 2.000 λευκοί ρινόκεροι ως το 1960. Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα της λαθροθηρίας μείωσαν δραματικά τον αριθμό στα 15 ζώα το 1980, και μόνο πέντε το 2015. 
Ο μοναδικός άλλος αρσενικός λευκός ρινόκερος που υπήρχε, πέθανε το περασμένο Φθινόπωρο από φυσικά αίτια και τώρα οι υπεύθυνοι του κέντρου κάνουν προσπάθειες ώστε ο Σουδάν να ζευγαρώσει με μια από τις δύο θηλυκές του πάρκου και έτσι να μην καταδικαστεί σε εξαφάνιση το είδος. 


Πηγή: www.lifo.gr

Δημοσίευση σχολίου